Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار ایلنا،سید محمد مجتبی حسینی (معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و محمد الهیاری فومنی (مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد طی حضور در دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران که در شهر کرمان برگزار می‌شود نسبت به لزوم و اهمیت این رویداد مهم اشعار نظر کردند.

  افتتاحیه دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شب گذشته پنجشنبه ۱۶آبان‌ماه در مجموعه گنجعلی‌خان واقع در شهر کرمان برگزار شد

 سید محمد مجتبی حسینی درباره اهمیت جشنواره موسیقی نواحی گفت: جشنواره موسیقی نواحی ایران  بعد از ١١ دوره اجرا به نقطه‌ای رسیده که به جای اینکه صرفا یک رویداد مقطعی باشد و طی پنج روز اجرا شود، می‌تواند یک رویداد مستمر جریان ساز در حوزه موسیقی اقوام باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌ریزی که برای این دوره از جشنواره صورت گرفته، مقدمه چنین اقدامی است تا مجموعه برنامه‌های موسیقی اقوام بتواند امتداد پیدا کند و در طول سال بین این دوره دوازدهم و دوره‌های آتی، مجموعه‌ای از رویدادها به طور مستمر تکرار شود. 

حسینی افزود: استمرار، نکته مهم این جشنواره است و نکته دیگر این است که تلاش شده گروه‌های مختلفی که از سایر استان‌ها به این جشنواره تشریف می‌آورند، در محورهای اصلی جشنواره به اجرای برنامه بپردازند و رشد کمی و کیفی این رویداد گواه به رغبتی است که در هنرمندان وجود دارد و مخاطبانی که آمده‌اند تا از اجراها استفاده کنند. برنامه‌های جنبی نیز که برای جشنواره موسیقی نواحی تدارک دیده شده است، این نگاه را تقویت می‌کند و نمایشگاه سازها و عکس‌ها، نشست‌های پژوهشی، نمایشگاه کتاب و آثار موسیقایی مجموعه ای از این اقدامات را پیش چشمان مخاطبان به نمایش می گذارد.

حسینی گفت: طبیعتا جشنواره موسیقی نواحی از یک منظر قرار است راوی میراث صمیمی ارزشمند گذشته باشد. در عین حال می‌خواهد این میراث را به نوعی معرفی کند که دستمایه و مبنای الهام هنرمندان امروزی برای آفرینش براساس نغمه‌های تاریخی و موسیقی نواحی‌مان باشد و نهایتا شوق و رغبت آموختن را بر جوانانی که علاقمند به موسیقی نواحی ایران هستند را برانگیخته می‌کند.

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: در مراسم افتتاحیه دست‌اندرکاران جشنواره سعی کردند یک نمونه و مجموعه‌ای از اجراهای روزهای آتی فراهم کنند، به نحوی که از نقاط مختلف ایران اجراهای متنوعی را شاهد باشیم. حضور مهمانان متخصص در موسیقی‌شناسی یکی از ظرفیت‌های جدیدی است که در این دوره از جشنواره به آن پرداخته‌ شده است.

محمد الهیاری فومنی نیز درباره لزوم برگزاری جشنواره‌ موسیقی نواحی گفت: جشنواره‌ها اساسا فرصتی هستند برای شبکه‌سازی فرهنگی و اتصال گروه های مختلفی که در نهایت منجر به ایجاد یک شبکه ملی شود. اینجا یک سری کنش‌های فرهنگی میان هنرمندانی که از بخش‌های مختلف در این جشنواره حضور پیدا کردند، در حال شکل‌گیری است و همچنین این کنش فرهنگی موجب آشنایی با آداب و رسوم و سنت ها می‌شود.

الهیاری در ادامه توضیح داد: این اتصال فرهنگی که در طی این ٤ روز شکل می‌گیرد، دست مایه ارتباط هنرمندان با یکدیگر در طول سال خواهد شد و از طرفی باعث آشنایی مردم کرمان با دنیای فرهنگ‌های مختلف می‌شود که نشان دهنده این است که آسمان فرهنگی ما رنگارنگ است. 

مدیر کل دفتر موسیقی افزود: از طرفی برای هنرمندانی که از خارج از کشور به این جشنواره پا گذاشته‌اند، این رویداد نشانگر این است که موسیقی نواحی ما تولید محتوا دارد و این تولید محتوا قابلیت جاگیر شدن در بستر فرهنگی را داراست. ما در دنیا با صنعت تولید محتوا مواجه هستیم و رقابت بین کشورها بر سر همین صنعت وجود دارد.  موسیقی نیز از آنجایی که زبان مشترک ملل است قابلیت تولید محتوا را دارد و می‌تواند از همین راه جهانی شود.

 الهیاری گفت: هرچقدر بتوانیم جشنواره را قاعده مندتر کنیم و بر بعد بین‌المللی آن بیفزاییم امکان رسیدن به شبکه‌سازی بین‌المللی در راستای هنر مقدورتر خواهد بود. با توجه به اینکه این فستیوال طی چندین دوره متوالی در شهر کرمان در حال برگزاری است، مسئولان به تجارب خوبی در این زمینه دست پیدا کرده‌اند و اشکالات دوره‌های پیشین تا حد زیادی مرتفع شده اشت

الهیاری درباره ارتباط اهالی کرمان با جشنواره موسیقی نواحی گفت: مردم استان کرمان به این جشنواره خو پیدا کرده و در تقویم فرهنگی خود تاریخ برگزاری این جشنواره را حفظ کرده‌اند و همچنین شاهد این بودیم که مردم کرمان برای حضور در این جشنواره آمادگی کامل داشتند. مسئولان نیز هم در کرمان و هم در تهران هردو به یک تقسیم کار مشترک و هدفمند دست پیدا کرده اند، اگرچه سن جشنواره ١٢ بوده و عدد نسبتا بالایی محسوب نمی‌شود و برای بهتر شدن و به تکرار نرسیدن فضا وجود دارد.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در پایان اذعان داشت: مدت این جشنواره ٤ روزه بوده و از یک جشنواره با این مدت کوتاه برای برگزاری باید به همین اندازه توقع داشت. یک جشنواره زمانی می تواند تاثیرگذاری داشته باشد که ما برای موضوع نواحی استراتژی و برنامه ریزی بلند مدتی داشته باشیم و برای هنرمندان نواحی در طول سال برنامه ریزی کنیم.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: معاون موسیقی وزارت ارشاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجمن موسیقی دفتر موسیقی محمد الله یاری جشنواره موسیقی نواحی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۱۹۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره کن در کما

به گزارش ددلاین، گروهی موسوم به «جمعی از کارگران در خطر جشنواره‌های فیلم» روز دوشنبه با انتشار نامه‌ای از برنامه خود برای برگزاری اعتصاب در ایام این فستیوال خبر دادند.

«با توجه به آسیب‌پذیری مفرط و وضع اضطراری بی‌چون‌وچرا جهت حفاظت از حرفه‌مان، و پس از مشورت و رأی‌گیری از اعضای مجموعه، کلیه کارکنان جشنواره فیلم کن و بخش‌های جانبی‌اش را دعوت به اعتصاب می‌نماییم.» این گروه در نامه خود درخواست کردند.

«ما از سازمان‌هایی که ما را به کار می‌گیرند تقاضا داریم به یک توافقنامه جمعی که به ما اجازه به استخدام‌در‌آمدن تحت عنوان کارگران دوره‌ای در صنعت سرگرمی می‌دهد، پایبند باشند.»

این گروه شامل حدود ٢٠٠ نفر از کارکنان جشنواره‌های فیلم در فرانسه هستند که نارضایتی‌های عمیقی درخصوص حق و حقوق خود دارند. اتحادیه کارکنان جشنواره در ماه مارس سال ۲۰۲۰ تأسیس شده و کارکنان بخش‌های مختلف جشنواره از جمله «مسابقه»، «دو هفته کارگردانان»، «هفته منتقدین» و جشنواره لومیر در شهر لیون و بسیاری دیگر از فستیوال‌ها را پوشش می‌دهد.

پیشتر منابعی از داخل این جنبش به ددلاین گفته بودند که این گروه قصد دارد برای رساندن صدای اعتراض خود به مدیران، در مراسم افتتاحیه «دو هفته کارگردانان» و بخش «اِی‌سی‌آی‌دی» تجمع کرده و انتظار می‌رود در مراسم افتتاحیه فیلم «مگالوپلیس» به کارگردانی فرانسیس فورد کاپولا و «فیوریوسا» به کارگردانی جرج میلر نیز روی فرش قرمز ظاهر شوند.

منابع آگاه به ددلاین گفتند که گزینه‌های مختلفی روی میز است، از جمله «اعتصاب کامل کارگری» که باعث می‌شود ده‌ها نفر از کارگران جشنواره دست از کار بکشند. این افراد شامل برنامه‌ریزان، آپاراتچی‌ها، زیرنویس‌کنندگان، مسئولین برگزاری کنفرانس‌های مطبوعاتی و کارکنان بخش‌های فنی هستند که اغلبشان نیرو‌های پاره‌وقت هستند. در صورتی که آپاراتچی‌ها و مسئولین برگزاری کنفرانس‌های مطبوعاتی دست از کار بکشند، جشنواره کن با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

یک منبع از درون این جنبش کارگری که نخواسته بود نامش فاش شود به ددلاین گفته بود که «٨٠ درصد از کارمندان جشنواره‌ها درآمدی کمتر از ٢٠٠٠ یورو (٢١٠٠ دلار) در ماه دارند، که با این مبلغ دریافتی زندگی در پاریس غیرممکن است».

دومین نقطه اختلاف، برنامه بیمه بیکاری فرانسه برای کارگران و تکنسین‌های صنعت سرگرمی است. این طرح از کارکنان صنعت سرگرمی با قرارداد‌های کوتاه‌مدت با مزایای بیکاری در فاصله بین یک شغل تا شغل دیگر حمایت می‌کند، اما به دلیل ابهام فراوان در مقررات، بسیاری از کارگران جشنواره‌های سینمایی از مزایای آن محروم می‌مانند.

این گروه در نامه روز دوشنبه خود به هشدار‌های قبلی در خصوص وضع معیشتی‌شان اشاره کرده و گفتند که «یک سال است که نسبت به بی ثباتی روزافزون زندگی افرادی که در جشنواره‌های سینمایی مشغول به کار هستند، اخطار داده‌ایم».

«ما [پس از انجام]کار‌های کوتاه‌مدت، دوره‌های بیکاری را می‌گذرانیم و علیرغم ماهیت حرفه‌مان که بصورت دائمی به کار گمارده نمی‌شویم و با وجود تلاش‌هایمان برای به نمایش‌درآمدن آثار سینمایی، فعالیت ما در طرح مزایای بیکاری فرانسه قرار نمی‌گیرد.»

«آخرین اصلاحات طرح مزایای بیکاری در فرانسه نیز کارگران جشنواره را در چنان وضعیت بی‌ثباتی می‌اندازد که اکثریت ما مجبور به رهاکردن شغل‌هایمان می‌شویم و در نتیجه برگزاری فستیوال‌هایی که در آن حضور داشتیم را دچار اختلال می‌کند.»
هفتادوهفتمین دوره جشنواره فیلم کن از تاریخ ۱۴ تا ۲۵ می (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار خواهد شد و گرتا گرویگ ریاست هیئت داوران این دوره را عهده‌دار است. لیلی گلدستون، نادین لباکی، هیروکازو کورئیدا، اوا گرین، عمر سی، ابرو جیلان، خوان آنتونیو بایونا و پیر فرانچسکو فاوینو اعضای هیئت داوران این دوره از فستیوال هستند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سرود فجر/ سرود تقویت می‌شود
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • جشنواره کن در کما
  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • تنظیم متفاوت از یک قطعه موسیقی نواحی ایران
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم